Lyttevennsamling

Agder har god erfaring fra å gjennomføre en samling for lyttevenner, elever og skolene i fylket. Arbeidsgruppen som er ansvarlig for planlegging og gjennomføring består av kontaktperson(er) fra UIA, Frivilligsentralene, Fylkes eldrerådet og Fylkes eldreråd sekretær.

Lyttevennsamling i Agder

I samarbeid med Universitetet i Agder er det etablert en samling i universitets lokaler hvor lyttevennene, elever og skolene deler erfaringer og får faglig påfyll. 

Fylkes eldreråd i Agder sammen med Norges frivilligsentraler anbefaler andre fylker som er eller vil i gang med Lyttevenner, å etablere en arbeidsgruppe som sammen kan bidra til planlegging og gjennomføring av en Lyttevennsamling for hele fylket. 
Bildet over viser eldreråd leder Arild Birkenes og Tordis Drivenes, tidligere elev ved Vennesla Skole. Hun delte denne dagen sin erfaring fra da prosjektet startet i 2009.

Norges Frivilligsentraler vil i 2021 opprette en fylkeskontakt for Frivilligsentralene i forbindelse med prosjektet "Leve hele livet" som kan ha en sentral rolle i arbeidet, eller om kontaktpersonen peker ut en eller flere Frivilligsentralen med god erfaring fra å være en møteplass for Lyttevenner.

Vi gjør oppmerksom på at pga Covid-19 og fylkesammenslåingen har høstens 2020 samling blitt utsatt i Agder. I kalenderen vil dere kunne holde dere oppdatert på webinarer og samlinger som vil bli gjennomført.

Kontakt

Norges Frivilligsentraler
Markensgaten 35 (3. etasje)
4612 Kristiansand

2018 © Norges Frivilligsentraler